petra penning 2020logo
Adempauze BadhoevedorpLekker in je vel zitten en passievol leven: hoe doe je dat? Vaak is er in een druk en vol leven weinig tijd om stil te staan. Om te voelen en je te bezinnen op wie je in wezen bent. Het Deugdenproject™ biedt eenvoudige en krachtige manieren om het beste in jezelf naar boven te brengen. Tijdens de cursus Adempauze of ‘PACE OF GRACE: balans in je leven’ leer je om je leven te zuiveren, vaart te minderen, in het heden te leven én een passievol leven te plannen.

Zuiver je leven
Hoe gaat het geestelijk en lichamelijk met je? Haal je weleens bewust adem? Wat maakt je vermoeid en waar krijg je energie van? Waar wil je afscheid van nemen en wat wil je juist omarmen? Voel je je prettig in je relaties en leefomgeving? Hoe kunnen deugden als Eerlijkheid, Acceptatie, Moed en Dankbaarheid je helpen meer balans in je leven te brengen?

Vaart minderen
Hoe zou het voelen als moeten willen wordt, je met Overgave kunt accepteren dat er aan het einde van de dag nog iets op je lijstje staat? Of je met Asertiviteit duidelijke grenzen kunt stellen? Ontdek het ritme van Gratie en leer met Creativiteit en Matigheid dagelijks ruimte te maken voor vrije tijd.

Leef in het heden
Het lijkt wel alsof een stressvolle levensstijl een manier van leven is geworden, waarin we makkelijk verdwalen in onze dagelijkse eisen en activiteiten en alleen tot rust komen wanneer we ‘er even tussenuit zijn’. We krijgen niet veel mee van de Schoonheid van de natuur, de Kracht van Liefde in ons gezin of de Eenvoud van ons voedsel. Herken je dit en spijt het je? Dan wordt het misschien tijd om meer aandacht voor het nu te ontwikkelen, waardoor je vaker eenvoudige gevoelens van gelukzaligheid kunt ervaren. Alleen én met anderen.

Plan een duurzaam en passievol leven
Waar wil je mee stoppen, wat wil je blijven doen, waar droom je van? Waar wil je graag ‘JA’ tegen zeggen? En waar wil je mee beginnen? Tijdens deze cursus leer je door eenvoudige, krachtige oefeningen ruimte te maken voor de dingen waar je voldoening uit haalt en waar je van geniet. Vanuit het basisrecht dat je hebt gelukkig te mogen zijn én dat wat past in jouw volle bestaan.

Met andere woorden: met welke deugden en strategieën (zoals grenzen stellen) plan jij een voor jou duurzaam, haalbaar én passievol leven. Een leven vanuit je hart, een leven met betekenis en in een voor jou gezond tempo. Gebalanceerd, in het hier en nu.

Praktische informatie

Adempauze - Pace of Grace
Duur: 2,5 dag (10.00-21.00 uur en 10.00-16.00 uur)
Inclusief: syllabus, koffie/thee en wat lekkers
Groepsgrootte: 2-6 personen
Locatie: online of op locatie
Kosten: € 300