petra penning 2020logo
Begeleiding bij hoogsensitiviteit, HSP BadhoevedorpHet moderne leven brengt een grote hoeveelheid prikkels met zich mee. Er komt steeds meer informatie op ons af, zeker nu we 24 uur per dag online kunnen zijn.
Mensen die hoogsensitief zijn hebben een verfijnder zenuwstelsel dan gemiddeld. Hun zintuigen zijn sneller geprikkeld en dus ook sneller overprikkeld. Ze voelen tevens – bewust of onbewust – aan wat er in hun omgeving gebeurt, pikken snel (negatieve) emoties op en zijn buitengewoon gevoelig voor wat andere mensen van hen vinden of verwachten. Dit kan ertoe leiden dat ze het moeilijk vinden om vast te houden aan hun eigen gedachten en gevoelens, en hun eigen koers te varen. Ook zijn ze sneller (over)vermoeid.

Laat je kracht vóór je werken
Veel mensen ervaren hun hooggevoeligheid als een belemmering. Het is ook niet eenvoudig om de overdaad aan prikkels en indrukken voortdurend te moeten verwerken. Hoogsensitieve personen beschikken echter ook over een enorme kracht van binnen, die niet direct als zodanig wordt ervaren maar meer voelt als stress, onrust of vermoeidheid. Wanneer je die kracht vóór je kunt laten werken, beschik je over een bron van energie en wijsheid.

Blijf dicht bij jezelf
Het is belangrijk dicht bij jezelf te blijven en jezelf niet te verliezen, maar tegelijkertijd open te blijven staan voor de buitenwereld. Wanneer je die balans kunt (her)vinden hoef je je hooggevoeligheid niet als een last te ervaren, maar kun je die juist als een kwaliteit zien die een extra dimensie aan je leven toevoegt.

Hoe werkt het?
Een individueel begeleidingstraject kan bestaan uit ongeveer 10 sessies, waarin je leert je bewust te worden van de werking en de waarde van je hoogsensitiviteit.

Ik ben gecertificeerd HSP Begeleider en aangesloten bij het landelijk HSP Begeleiders Netwerk Nederland. Ik ondersteun en begeleid hoogsensitieve personen (hsp'ers) van alle leeftijden.

Tarieven

Losse sessies
Op afspraak, frequentie in overleg
€ 95

Strippenkaart
5 sessies voor €450
(€ 25 korting)