Spontaan zwanger worden is niet voor iedereen weggelegd. Als je dolgraag kinderen wilt maar het niet lukt om zwanger te worden, kan dat veel angst, verdriet en stress met zich meebrengen. Deze gevoelens kunnen nog worden versterkt wanneer mensen om je heen wél zonder problemen vader en moeder worden. De vaak goedbedoelde adviezen vanuit je omgeving kunnen in zo’n situatie hard aankomen.
De medische wetenschap biedt mogelijkheden om de natuur een handje te helpen, zoals IUI, IVF en ICSI, maar deze medische trajecten zijn zwaar en bieden geen garantie. Tijdens een vruchtbaarheidstraject draait alles nog eens extra om die zo gewenste zwangerschap. Gevoelens van onzekerheid en verlangen strijden dan met elkaar. Iedereen ervaart die periode uiteraard weer anders, maar het is en blijft een ingrijpend proces.

Petra ondersteunt en begeleidt stellen en alleenstaande vrouwen die met behulp van IUI, IVF of ICSI hun kinderwens willen realiseren. Zij weet hoe heftig, intensief en onzeker een vruchtbaarheidstraject is en hoeveel vragen zich aan je opdringen. Welke keuzes ga je maken – zowel apart als samen met je partner –, wat wil je met je omgeving delen en wat niet, en wanneer is de grens bereikt van wat je voor het vervullen van je kinderwens overhebt? Door deze vragen en onzekerheden te (leren) delen kunnen de spanningen afnemen.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een intakegesprek.