petra penning 2020logo
petra penning portretIk ben Petra, van oorsprong orthopedagoog en al 25 jaar toegewijd aan gezinnen die met rouw en ernstige ziekte te maken hebben. Mede daardoor heb ik geleerd om er écht voor een ander te kunnen zijn op moeilijke momenten in het leven. Ik houd ervan om met een ander in verbinding te zijn en kan mijzelf goed verwoorden als het om levenszaken gaat. Ik voel mij dan ook meer een levensbegeleider dan een orthopedagoog.

Vandaar dat ik mijn verlangen heb gevolgd om naast mijn werk met rouw en verlies ook een iets andere weg in te slaan. En dat is het pad van de persoonlijke ontwikkeling. Ik geloof in het gaan van een eigen weg, buiten de gebaande paden. Maar dat gaat vaak niet zomaar. Het kan een eenzame en intensieve weg zijn, ondanks dat het misschien niet over de meest diepe gebeurtenissen in het leven lijkt te gaan. Mijn ervaring is inmiddels dat het belangrijk is dat er mensen voor mij waren en zijn, om zo te blijven gaan, vol vertrouwen, ook als dat even niet zo voelt… juist dan! Je gehoord en gezien voelen en je verder helpen op jouw weg, dat is wat ik te bieden heb.

Daarnaast ben ik Master Facilitator van het Deugdenproject Nederland, HSP-begeleider en geef ik Access Bars-sessies. Hierover vind je elders op deze website meer informatie.

Tot slot ben ik verbonden aan www.depsycholoog.nl en werk ik als docent bij RINO Amsterdam voor de cursussen 'Rouw en verliesverwerking bij kinderen en jongeren' en 'Ernstige somatische ziekte in het gezin'.

De sessies zijn normaal gesproken face to face maar in deze tijden werk ik ook online of tijdens een wandeling. De Access Bars-sessies kunnen uiteraard alleen in mijn praktijk in Badhoevedorp plaatsvinden.